Zelf speltbrood bakken met 100% spelt

Zelf speltbrood bakken met 100% spelt

Los 20 gram verse gist op in 400 ml lauw water met 25 ml olijfolie. Laat 10 minuten staan . meng 10 gram zout door 500 gram speltmeel (op kamertemperatuur). Doe alles bij elkaar in de mengkom van de keukenmachine met deeghaken. Laat 10 minuten draaien (het is zo nat dat met de hand kneden niet gaat). Stort het deeg in een bakblik. Laat een ½ tot 1 uur rijzen. Bak ruim een ½ uur in de oven op 200 graden, tot de korst goudbruin is.

U kunt kiezen voor 500 gram speltmeel en dan heeft u een volkoren spelt brood. u kunt ook kiezen voor 250 gram speltmeel en 250 gram speltbloem. U krijgt dan iets meer volume en malsheid.

Speltmeel en speltbloem is verkrijgbaar bij Hagedoren, de spelt wordt verbouwd in Schinnen en in Sittard (op de Kollenberg) en gemalen op de commandeurs molen in Mechelen.

 

hagedoren.hr