THE WHISKY FRIEND, FRANS BROUWER

THE WHISKY FRIEND, FRANS BROUWER

Carnaval

De dolle dagen van carnaval staan weer voor de deur en niets lijkt meer normaal. Culinaire liefhebbers zijn in de donkerste dagen van het jaar beland omdat menig restaurant zijn deuren sluit voor een welverdiende vakantie en om de hectiek van vasteloavend te ontvluchten. Het hoogst haalbare aan het einde van een benevelde avond is een broodje shoarma waarvan het vlees gaar is of een patatje met te veel hartkleppenvet. Geniet deze week nog even van de mogelijkheden die de jongens en meisjes aan het fornuis U bieden en geef ze een extra zakcentje voor hun nooit aflatende passie. (het schijnt namelijk dat er bijna geen fooien meer gegeven worden, dus…..) Niet normaal is ook de whiskywereld die op zijn kop staat omdat een Japanse whisky is uitgeroepen tot whisky van het jaar. Yamazaki won glansrijk, maar mijn topper van het jaar was het niet hoewel het zeker een fijne whisky is. Helemaal in combinatie met sushi is het een organoleptisch hoogtepunt zoals ik onlangs mocht ervaren. In het kader van een nieuw te vormen centrummanagement in Sittard was ik bij een bijeenkomst waar ondernemers luisterden naar de ideeën van een aspirant bestuur waarbij ik persoonlijk nog veel beren op de weg zie, gevolgd door een enorm wespennest waarbij de wolven al huilen in het bos. De winst was deze keer dat je met de neus op de feiten gedrukt wordt dat samenwerking niet zo moeilijk hoeft te zijn. Ik raakte in gesprek met de eigenaar van sushibar TR&NTA en nu kan ik genieten van een fantastische sashimi tonijn, zalm en coquilles samen met Yamazaki en dat om de hoek. Ook kwam ik in gesprek met Frank die nog “schlechter”is (zijn opa was schlechter, zijn vader was schlechter en hij is nóg schlechter!) Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik vaak langs zijn zaak slagerij America-Vink gelopen ben, maar pas nu zijn onmetelijke drang naar puurheid, vermenigvuldigd met een niet aflatende zoektocht naar smaak heb ontdekt. Dus als U tijdens deze dagen op Uw eigen kookkunsten bent aangewezen, kom eens in Zitterd kijken en blijf vooral zoeken naar lokale smaakkunstenaars. Als U er nog een weet die ik met een bezoek moet vereren, laat het dan alstublieft weten. En terwijl ik U een fantastisch feestje ga wensen, geniet ik van vier soorten zelfgemaakte leverworst waar ik stiekem een dram (glaasje) Highland Park Sigurd bij nuttig.

Met genietende groet, Frans

https://www.thewhiskyfriend.nl/