THE WHISKY FRIEND, FRANS BROUWER

THE WHISKY FRIEND, FRANS BROUWER

Handschoen.

De vorige keer dat ik mijn pennenvrucht op U losliet dacht ik dat mijn licht ironische toon een beetje provocatief overkwam en dat er wellicht enkele negatief geladen commentaren op mij neer zouden dalen. Wat schetst mijn verbazing…..de handschoen is opgepakt door iemand zeer dicht bij huis. Niemand minder dan chefkok Annelieke van Pretzels in Sittard, nog geen ster overigens, heeft het koken met en het vergezellen van whisky op de kaart gezet. Nu is het niet moeilijk om met meer dan vijfhonderd whisky’s op de plank de juiste in huis te hebben, maar koken met whisky vereist een heel andere discipline. Werd er bij mijn vorige bezoek nog een steak behandeld met Jack Daniels whisky na het bakken, nu gaan alle registers open. Toch maar weer eens een keer gaan testen en mij laten verrassen door een kok die haar liefde voor koken én whisky zeer serieus neemt. Ook dicht bij huis, Sittard om precies te zijn, is een nieuw bedrijf begonnen genaamd the Duchess. Gelegen in het prachtige “den Tempel” is dit echt een aanrader voor de liefhebbers van een fantastisch ontbijt of lunch. De curred bacon en de zalm zijn echt fenomenaal en het karakter van de Engelse chef spat van je bord. Alleen jammer dat er op dat vroege tijdstip het combineren met whisky nog niet in mijn systeem opgeslagen zit, hoewel er tijdens het ochtendgloren en voor het nuttigen van koffie en ontbijt het beste tijdstip voor een whiskyanalyse blijkt te zijn. Geniet van de pure smaak en de gezelligheid van de winter.

Met genietende groet, Frans

https://www.thewhiskyfriend.nl/