Camera:  DCS660C
Serial #: K660C-01460
Width:  3040
Height:  2008
Date: 10/4/02
Time:  23:46:01
DCS6XX Image
FW Ver:  3.2.3
TIFF Image
Look:  Product
Sharpening Requested: Yes
Tagged
Counter:  [10614]
Shutter: 1/60
Aperture: f16
ISO Speed: 80
Max Aperture: f2.8
Min Aperture: f22
Focal Length: 28
Exposure Mode: Manual (M)
Meter Mode: Color Matrix
Drive Mode: Continuous High (CH)
Focus Mode: Manual (AF-M)
Focus Point: Bottom
Flash Mode: Normal Sync
Compensation: +0.0
Flash Compensation: +0.0
Self Timer Time: 10s
White balance: Preset (Daylight)
Time: 23:46:01.943

VitaK DEXA scan: in drie minuten een meting van je lichaamssamenstelling en botdichtheid!

Meer dan ooit lijken we bezig met bewegen en gezonder eten. Veel mensen volgen of starten daarom een sport- en afslankprogramma. Immers onderhuids- of orgaanvet vormen een risicofactor bij type 2 diabetes en hart- en vaatziekten. VitaK biedt de mogelijkheid om tijdens het volgen of voor het starten van een dergelijk programma de lichaamssamenstelling te meten met behulp van een total body scan. De resultaten van deze scan geven een beeld hoe de vet- en spiermassa van uw lichaam verandert gedurende een trainingsschema, dieet of revalidatie. Door de uitgebreide analyse van de spier- en vetverdeling leer t u de sterktes en zwaktes van uw lichaam kennen en kunt u nog doelgerichter trainen en diëten.

Een andere meting die VitaK doet is het meten van uwe botdichtheid. Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen en 1op de 8 mannen ouder dan 55 te maken met osteoporose (poreus bot). Het is een aandoening, waarbij het bot langzaam steeds meer botmineralen verliest, vooral calcium. Hierdoor wordt het bot minder sterk met het gevolg dat het bot minder belast kan worden en kan breken (pols en heup) of inzakken (de ruggenwervels). Botontkalking wordt meestal pas na een val ontdekt.

Bij VitaK, spin-off van de Universiteit Maastricht, werken experts op het gebied van gezondheidsonderzoek. VitaK heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van klinische onderzoeken bij gezonde proefpersonen, zoals het meten van de botdichtheid bij vrouwen na de overgang.

De bodyscan duurt slechts drie minuten. De scanner (DEXA) is 98% accuraat en maakt gebruik van röntgenstraling met een zeer lage stralingsbelasting die 100 keer lager ligt dan een normale röntgenfoto en te vergelijken is met een enkele vliegreis naar Amerika. Het totale onderzoek inclusief een uitgebreide uitleg en deskundig advies duurt 20 tot 30 minuten. De uitslag is meteen bekend. Gegevens worden niet voor onderzoeksdoeleinden gebruikt en worden volgens de regels van de privacy bewaard.

VitaK is gevestigd in Brains Unlimited Building, Oxfordlaan 55 in Maastricht op 5 minuten loopafstand vanaf station Maastricht Randwijck of de bushalte bij het AZM. Er is gelegenheid tot gratis parkeren.

Prijzen: Abonnees van Meander Zorgservice ontvangen een korting van 50% op de pakketprijs naar keuze en extra 10% korting op een volgende scan:

Scanpakket 1 € 99,- Scanpakket 2 € 190,- Scanpakket 3 € 270,-

abonnees € 50,- abonnees € 95,- abonnees € 135,-

– lichaamssamenstelling of – lichaamssamenstelling EN

– botdichtheid heup of – botdichtheid heup EN – botdichtheid heup EN

– botdichtheid onderrug – botdichtheid onderrug – botdichtheid onderrug

Voor meer informatie, bel: 0900 699 06 99.

meander-logo-extra-en-zorgservice-slider