The Whisky Friend

The Whisky Friend

The Whisky Friend.

 Even voorstellen, Frans Brouwer bekent als The Whisky Friend, Creatief Eigenwijze Entrepreneur (C.E.O.)van een whiskyspeciaalzaak in het mooie Sittard, maar bovenal levensgenieter. Voor de whiskyliefhebbers die wel eens het whiskyfestival in Leiden, Den Haag of Groningen bezocht hebben kunnen mij herkennen aan het feit dat ik voor WhiskyWijzer de stand van Diageo van Limburgse tongval voorzie.

Michael Jackson schreef, nadat ik hem bedankt had voor zijn vriendschap door het verbreden van mijn whiskyhorizon, in mijn whiskykompaan het volgende: Glad to have led you a stray, your friend MJ. Aardig dat de man die mijn inzicht in voornamelijk het tijdstip waarop hij vond dat de betreffende whisky het best genoten kon worden, mij een vriend wilde noemen. Dit werd, nadat “vrienden”dit gebaar niet waardeerden, mijn geuzennaam. Jaren later heb ik nog steeds een zwak voor Michael en zijn briljante manier om het genieten van een dram tot in perfectie door te voeren. Het is een gegeven dat het niet alleen om de whisky zelf gaat. Een klassieke blend als de Johnnie Walker black label smaakt beter als je hem deelt met vrienden in een prachtige omgeving, dan een glas Brora 32 jaar alleen in een leeg huis nadat je eega net is vertrokken met je beste vriend, die je dan overigens nog het meeste zult missen. Dus mijn queeste in het hiernumaals is niet het zoeken naar de perfecte dram maar naar de perfecte plek, vermeerderd met het perfecte gezelschap, om zo tot een organoleptisch hoogtepunt te komen.

Toen ik gevraagd werd om voor Helloo Limburg een bijdrage te leveren aan hun onbaatzuchtige manier om geheel onafhankelijk een inkijkje te geven in de mooie culinaire producten die er in Limburg te vinden zijn, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Dus zult U met enige regelmaat een stukje van mijn hand tegen kunnen komen om deze samenkomst van de mooiste Limburgse producten van een Schots tintje te voorzien. Want zeg nu zelf, wat is er mooier dan het verspreiden van wat levensgeluk door middel van genieten middels fantastisch eten en drinken in onze mooie provincie? Ik zeg dan ook: Helloo Limburg!

Met genietende groet, Frans

https://www.thewhiskyfriend.nl/