Parkinsonafdeling van Verpleeghuis Lückerheide ontvangt luxe hometrainer van stichting Kerkrade Gezond

Parkinsonafdeling van Verpleeghuis Lückerheide ontvangt luxe hometrainer van stichting Kerkrade Gezond

Narcis, de Parkinsonafdeling binnen Verpleeghuis Lückerheide in Kerkrade heeft donderdag 10 januari een luxe hometrainer in ontvangst mogen nemen van Stichting Kerkrade Gezond. Met deze hometrainer, de Silver Fit Mile, kunnen bewoners fietsen terwijl ze op een scherm de route die ze afleggen, zien. Deze vorm van sponsoring past heel goed in de doelstelling van de stichting Kerkrade Gezond. “We willen de gezondheid en het welzijn van inwoners van Kerkrade stimuleren”, aldus de heren Simons en Goltstein, bestuursleden van de stichting.

Een van de bewoners, de heer Willems, mag de fiets officieel in gebruik nemen en trapt af in Kerkrade om vervolgens door de straten van Nuth te fietsen. “Hier ben ik vroeger wel eens geweest”, vertelt hij enthousiast onder het fietsen. Ook de overige bewoners die meekijken herkennen diverse plekken. Marco Maassen, manager van de Parkinsonafdeling, staat ernaast en straalt. “We zijn ontzettend blij met deze mooie vorm van sponsoring. Voor de doelgroep, mensen met Parkinson, is bewegen enorm belangrijk. Door de bewegende beelden roept het tegelijk herinneringen op aan vroeger. Mensen gaan in de omgeving op en voordat je het weet hebben ze 5 kilometer gefietst.”

Het fietsen kan gebeuren onder begeleiding van een fysiotherapeut, maar de bewoners kunnen ook op eigen initiatief van de fiets gebruik maken. Het apparaat is ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Marco Maassen: “Eigen kracht is een belangrijk aandachtspunt binnen de zorg die wij bieden. Met deze fiets, die op een prominente plek op de afdeling staat, kunnen bewoners zelf de regie nemen. Het voelt echt even alsof je buiten bent. En daarbij kun je zelf kiezen waar je wilt fietsen. In het vertrouwde Kerkrade, in de Italiaanse natuur of door de drukke straten van Los Angeles. De mogelijkheden zijn eindeloos. En het mooie is dat je niet alleen lichamelijk bezig bent, maar ook geestelijk wordt geprikkeld door de bewegende beelden. Actief bezig zijn wordt op deze manier aantrekkelijker gemaakt!”