Obelisk Landgraaf onderdeel van de Romeins historische route Via Belgica

Obelisk Landgraaf onderdeel van de Romeins historische route Via Belgica

Vrijdag 10 mei jl. werd op het plateau van Nieuwenhagen, voor verpleeghuis De Dormig, het monument Obelisk onthuld: een initiatief van stichting Linea Recta. De stichting zet zich in om aan de hand van kunstactiviteiten het Romeinse verleden in Landgraaf onder de aandacht te brengen. Met de onthulling van het beeld is tevens een markeringspunt geplaatst voor de Romeins historische route Via Belgica.

Zowel diverse gemeenten als de provincie zijn initiatiefnemers van deze bijzondere route. Namens MeanderGroep mocht Mieke Franssen, clusterdirecteur Verpleeghuizen, samen met Frens Erven, de onthulling verrichten. “We hopen veel Pelgrims in De Dormig te mogen begroeten en de gemeenschap levend te houden” sprak zij de aanwezigen toe. “Speciaal vanwege dit monument gaat het restaurant een Romeins gerecht serveren.”

Onder de aanwezigen waren ook de burgemeesters van Landgraaf en Ubach Palenberg. Een speciaal woord van dank ging uit naar Math Gulpers, oud-directeur MeanderGroep en John van de Berg van de stichting Linea Recta. Zij hebben zich vanaf het begin ingezet om de obelisk op deze mooie plek voor De Dormig, op 162 NAP, te realiseren!