Kerststad Valkenburg 2014: laat u ook betoveren!

Kerststad Valkenburg 2014: laat u ook betoveren!

Van vrijdag 14 november 2014 tot en met zondag 4 januari 2015 wordt het Zuid-Limburgse geulstadje Valkenburg omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Tot even na Nieuwjaar is Valkenburg gehuld in betoverend mooie sferen met overal warme kerstlichtjes en fraai versierde kerstbomen… met een beetje geluk bedekt met een dikke laag echte sneeuw! Valkenburg dankt de titel ‘Kerststad’ aan het feit dat er ieder jaar rond Kerst twee kerstmarkten in de stad gehouden worden – beide ondergronds. Eén vindt plaats in de Gemeentegrot en één in de Fluweelengrot, dit jaar van 14 november 2014 tot en met 23 december 2014. De kerstmarkt in de Gemeentegrot is de oudste kerstmarkt van Europa.Tijdens deze markt zorgt de smaakvolle uitwerking van een thema uit de rijke Valkenburgse geschiedenis voor een bijzondere entourage. Een rondgang door de Fluweelengrot voert u langs indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke18e eeuwse kapel en stands met kerst- en cadeauartikelen en oude ambachten. Van 14 november 2014 tot en met 4 januari 2015 kunt u – uiteraard ook ondergronds – vrijwel elke dag de eeuwenoude Wilhelminagrot en de grotten van MergelRijk bezoeken.In de Wilhelminagrot is het kerstverhaal uitgebeeld in levensgrote zandcreaties en ziet u Europa’s grootste zandsculpturen kerststal en in MergelRijk kunt u in een speciale kerstgrot genieten van schitterende mergelkunst, luisteren en kijken naar boeiende kerstverhalen en zelf een kerstsouvenir van mergel maken. Ook kunt u er op een groot scherm een heuse mergeltovenaar aan het werk zien.
Bovengronds is er in Kerststad Valkenburg natuurlijk ook van alles te beleven. Zo wordt er van 15 november tot en met 20 december 2014 op bijna iedere woensdagavond om 19.00 uur en iedere zaterdagavond om 19.30 uur de Christmas Parade georganiseerd. Daarnaast wordt vanaf 15 november 2014 (tot en met 4 januari 2015) het Theodoor Dorrenplein in de gezellige binnenstad van Valkenburg omgedoopt tot Santa’s Village. Tijdens de Christmas Parade trekt een sprookjesachtige stoet van verlichte en versierde praalwagens en dansers in de prachtigste kostuums op een speciaal voor de parade gecomponeerde Christmas soundtrack door het centrum van Valkenburg. Gedurende de donkere, maar gezellige feestmaanden verandert het Theodoor Dorrenplein in het sprookjesachtige Santa’s Village. Op het plein kunt u Europa’s grootste zingende kerstboom bewonderen en is er een nostalgische carrousel, live kerstmuziek,authentieke houten chalets en vermaak voor kinderen in de vorm van diverse attracties.
Volwassenen kunnen van 14 november 2014 tot en met 4 januari 2015 deelnemen aan, een bijna elke dag tussen 12.00 uur en 18.00 uur te reserveren culinaire wandeling, getiteld ‘Route d’Amuse’, die leidt langs de beste restaurants van Valkenburg. Voor kinderen is er natuurlijk een amuse d’enfant.

10% korting op de entree voor ParkstadPashouders!

MergelRijk is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Website: www.mergelrijk.nl

mergelrijklogo

www.kerststadvalkenburg.nl www.facebook.com/kerststadvalkenburg