Hospice de Vlinderhof in Kerkrade zoekt vrijwilligers

Hospice de Vlinderhof in Kerkrade zoekt vrijwilligers

Vrijwilliger zijn in een hospice. Misschien iets waar u nog nooit over hebt nagedacht. Maar het is een bijzondere plek waar u als vrijwilliger echt iets kunt betekenen voor de gasten, maar waar medewerkers en vrijwilligers ook aandacht hebben voor elkaar. Hospice de Vlinderhof biedt een warm onderkomen aan mensen die de laatste fase van hun leven niet thuis willen of kunnen doorbrengen. Professionele medewerkers, ondersteund door vrijwilligers, bieden hen hoogwaardige verpleegkundige zorg. Vrijwilligers en professionals werken daarbij zij aan zij. Het klinkt misschien vreemd, maar de dood is slechts een klein onderdeel van dit werk. Het overgrote deel van de tijd bent u als vrijwilligers bezig om het leven zo aangenaam mogelijk te maken voor onze gasten.

Wij hopen dat we ons team vrijwilligers kunnen uitbreiden. Wat vragen wij van vrijwilligers? Leeftijd: vanaf 25 jaar. Minimaal 1x in de week beschikbaar zijn. Flexibiliteit (diensten: ochtend 8.00 t/m 13.00 uur, middag 13.00 t/m 18.00 uur, avond 18.00 t/m 23.00 uur). Bereidheid tot het volgen van cursussen. Empathisch vermogen. Representatief voorkomen. Beroepsgeheim kunnen hanteren. In teamverband kunnen werken. Bewijs van goed gedrag (verkrijgbaar bij gemeenten).
Vrijwilligers van Meander met een samenwerkingsovereenkomst krijgen een gratis Meander eXtra Plusabonnement.

Belangstelling? Kijk op onze website (meandergroep.com) en zoek op hospice. Of neem contact op met: saskiajongen@mgzl.nl of moniquevinken@mgzl.nl