Dag van de Mantelzorg 2018

Dag van de Mantelzorg 2018

‘Verras de mantelzorger’. Dat is dit jaar het thema van de jaarlijks terugkerende ‘Dag van de mantelzorg’ op 10 november.
Hoewel je mantelzorgtaken samen kunt doen – samen met familie, vrienden of met de hulp van ons steunpunt-, blijft het toch een taak die af en toe zwaar kan vallen, met hoeveel liefde je het ook uitvoert. Mantelzorgers staan vaak 24 uur per dag klaar en dat is niet eenvoudig.
Om die taak zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, biedt het Steunpunt voor mantelzorgers Parkstad, mede op verzoek van de gemeenten in onze regio, ondersteuning op het gebied van informatie en advies, praktische hulp, educatie en niet te vergeten dat voor mantelzorgers zo belangrijke luisterend oor. Naast ondersteuning willen gemeenten ook hun waardering uitspreken voor de zorg die mantelzorgers leveren. Daarom wordt in verschillende gemeenten een feestelijke bijeenkomst georganiseerd om de dag van de mantelzorg te vieren. Waar de viering in uw gemeente wordt gehouden en hoe u zich kunt aanmelden vindt u op de website van het steunpunt voor mantelzorgers Parkstad (www.mantelzorgparkstad.nl).

Logo_Meander eXtra