Samen maken we Limburg dementievriendelijk

Samen maken we Limburg dementievriendelijk

Wilt u mensen met dementie helpen om met een veilig en vertrouwd gevoel de straat op te gaan?
De kans is groot dat u iemand met dementie tegenkomt in uw buurt. Het is dan fijn als u de signalen van dementie herkent en die persoon kunt helpen als dat nodig is.
Wilt u weten hoe? Kijk op www.samendementievriendelijk.nl/limburg en test uw kennis in de gratis online training ‘Goed omgaan met dementie’.

Ondersteuning thuis met casemanager dementie

Als bij u of in de naaste familie een vermoeden van dementie is geconstateerd, breekt een onzekere periode aan. U kunt voor ondersteuning terecht bij een casemanager dementie.
MeanderGroep werkt intensief samen met de keten Hulp bij dementie Parkstad, waarin 28 casemanagers dementie werkzaam zijn. De casemanager dementie ondersteunt mensen met het zolang mogelijk behouden van de eigen regie. Hij of zij fungeert als hét onafhankelijke aanspreekpunt binnen de zorgketen rondom een klant. De casemanager werkt samen met de huisarts en alle betrokken zorgverleners en heeft de regie wat betreft het coördineren van zorg en dienstverlening.
Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.meandergroep.com/thuiszorg/thuiswonen-met-dementie of bellen met MeanderGroep Klantenservice: 0900-699 0 699 (bereikbaar op werkdagen van 8.00-18.00 uur)

Meandergroep